Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga hushållssopor på återvinningen men kommunen borde visa lite mer samarbetsvilja

Annons

I vårt hem har vi alltid bemödat oss om att sortera våra sopor efter bästa förmåga för miljöns skull och känt oss nöjda med det.

Denna sommar har vi med en månads mellanrum anordnat två trädgårdsfester med 20-25 deltagare varje gång, mycket trevliga möten.

Vi har vid båda tillfällena iordningställt möjligheter för gästerna att sortera alla sopor i avsedda kärl/säckar, vilket också våra gäster har uppskattat.

Vi har sedan kört iväg till återvinningsstationen med allt. Vid första tillfället fick vi anmärkning på att papperstallrikarna låg bland papperssoporna, de skulle ligga bland kartong. Dock fick vi lämna dessa i en restcontainer och uppmanades ändra sorteringen.

Plast och glas var okej men resten blev vi uppmanade att köra hem igen och lägga i våra hushållssopor.

Efter senaste festen när vi då ändrat sorteringen och kom till återvinningen fick vi anmärkning igen.

Plast och glas var okej men resten blev vi uppmanade att köra hem igen och lägga i våra hushållssopor.

Det kunde ju finnas matrester på tallrikarna och dukarna! Jag rullade själv ihop alla pappersdukarna och där fanns absolut inga matrester, möjligen någon spilld dryck. Tallrikarna hann jag inte kolla.

Vi känner oss orättvist behandlade och tvekar att i fortsättningen vända oss till återvinningsstationen ...

Dessutom möttes vi vid insamlingsstället av provocerande repliker när vi ifrågasatte varför vi skulle behöva köra hem alla sopor igen efter att bemödat oss om att göra rätt.

Kunde man i så fall inte ha en container för restavfall där på plats, dit man ändå blir uppmanad att köra våra sopor?

Vi känner oss orättvist behandlade och tvekar att i fortsättningen vända oss till återvinningsstationen, som vi tidigare gjort flitigt.

Vi kanske skall åka till de små ställena och dumpa allt där som en del också gör vad vi ser, vilket ser förfärligt ut.

Bör man inte istället visa lite samarbetsvilja och uppmuntra till att använda anläggningen, skall vi alla gå på kurs för detta?

Els-Britt Klingvall

Hallsberg

Svar direkt

Tråkigt att ni upplevt er blivit orättvist behandlade av personalen på återvinningen. Vi är måna om att hålla en hög servicegrad som innebär bland annat att informera om hur avfall ska sorteras.

Våra återvinningscentraler är till enbart för att hantera hushållens grovavfall. På eller i anslutning till dessa finns dock återvinningsstationer där förpackningsavfall kan lämnas. Vanligt hushållsavfall tar vi inte emot utan upplyser om att detta ska läggas i den egna soptunnan.

Vi hoppas att ni har förståelse för att vi inte ska eller får hantera annat avfall än grovavfall på våra återvinningscentraler.

Vi hoppas också att få återse er på vår anläggning med ert grovavfall.

Leif Welander

Förbundschef

Sydnärkes kommunalförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel