Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen gripen efter brutala kvinnoöverfallen i Örebro: "Vi har sökt för fullt"

Ingen är gripen misstänkt för överfallen på tre kvinnor i Örebro under fredagskvällen. Polisen fortsätter arbetet med att kunna ringa in en gärningsman.

Under fredagskvällen larmades polisen tre gånger efter att tre kvinnor blivit attackerade och slagna bakifrån med ett tillhygge av en man på cykel.

Samtliga överfall skedde på Väster och med några minuters mellanrum. Enligt polisen ska det inte handla om något rån, utan helt oprovocerade överfall.

Enligt polisen ska gärningsmannen vara i 30-40-årsåldern, kraftigt byggd och ha mörka kläder.

Under natten har polisen lagt ner stora resurser i jakten på att hitta gärningsmannen. Vid 23-tiden sökte polisen med flera patruller i området runt Ica Maxi – men utan resultat.

– Vi har sökt för fullt efter den här personen som har gjort det. Det aktiva sökandet avbröts under natten eftersom vi inte har haft så mycket att gå på, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Men utredningen fortsätter under lördagen.

– Vi ska hålla nya förhör med målsägande för att se om vi kan få några nya uppgifter att gå vidare med, säger Erik Hiding.

Vid 16-tiden har polisen ännu ingen gripen i ärendet.

Polisen är fortsatt intresserade av iakttagelser från fredagskvällen. Kontakta polisen på nummer 114 14.

Detta har hänt:

Klockan 19.31: Polisen larmas. En kvinna har blivit nedslagen med ett tillhygge av en man på cykel på bron vid Willys Västhaga. Kvinnan förs i ambulans till USÖ med skador i huvudet.

Ca 19.40-19:45: Ytterligare två kvinnor attackeras på liknande sätt. En vid Varbergabadet, den andra i ett villaområde i Björkhaga. Båda förs till sjukhus.

Polisen rubricerar brottet som grov misshandel.