Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen Hasani med mot Helsingborg

Det är ingen hemlighet att ÖSK-anfallaren Shpetim Hasani har hamnat i ÖSK:s frysbox. Kosovoalbanen är inte med i ÖSK:s trupp i bortamötet med Helsingborg. Troligast är att Hasani lämnar ÖSK i sommar.

När ÖSK körde sin sista träning under lördagsförmiddagen, inför bortamötet på Olympia mot Helsingborg på söndag kväll, saknades både Ayanda Nkili och Shpetim Hasani. I fallet Ayanda Nkili så var det en försiktighetstgärd då han skadade det ena knäet på en träning tidigare i veckan. Nkili finns inte med i ÖSK:s trupp, som reser till Malmö under lördagen, för att sedan ta sig till Helsingborg i morgon söndag. 

När det gäller Shpetim Hasani, vars kontrakt går ut efter den här säsongen, har han fått beskedet att ÖSK inte tänker förlänga hans avtal. Hasani finns heller inte med i ÖSK:s trupp mot Helsingborg. 

Det mesta talar för att ÖSK främsta målskytt i årets allsvenska (fem mål) lämnar klubben redan i sommar. När NA ringde upp Hasani någon timme efter ÖSK:s träning ville inte han säga speciellt mycket.

Varför var du inte med på träningen?

– Det är inget jag kan uttala mig om i nuläget. 

Du är inte skadad?– Nej, det är jag inte.

Kommer du att lämna ÖSK redan i sommar?

- Som sagt, jag kan inte uttala mig nu. Om ett par dagar kan jag berätta mer.

Du kommer inte att spela i ÖSK nästa säsong?

– Absolut inte.

Magnus Sköldmark i ÖSK:s sportsliga ledning bekräftar att Hasani kan försvinna redan i sommar.

- Vi har haft en dialog med Shpetim om hans framtid och det kan mycket väl bli så att han lämnar framöver. VI får se hur det landar, säger Sköldmark.

ÖSK åker till Helsingborg och vackra Olympia med följande trupp:

Jacob Rinne, Ludwig Bergström, Patrik Haginge, Daniel Björnquist, Magnus Wikström, Erik Moberg, Ilir Berisha, Christoffer Wiktorsson, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson, Mohammed Saeid, Ahmed Yasin, Boris Lumbana, Kalle Holmberg, Alhassan "Crespo" Kamara, Marcus Pode.

Matchstart på Olympia är 17.30.

Läs mer inför matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan!