Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ingen i laget kan vara nöjd”

Allsvenskan blev totalt misslyckad.
Men i Svenska cupen är ÖSK i semifinal och har chansen att rädda säsongen.
– Det är en historisk chans för ÖSK, menar Nordin Gerzic.

Med hela 16 förluster och en minst sagt blygsam tolfteplats vill nog de svartvita helst glömma årets allsvenska. Men allt har inte varit jämmer och elände. Tack vare segrar mot Ljungskile, Gais och Åtvidaberg har laget kvalificerat sig för semifinal i Svenska cupen.

– Det är en historisk chans för ÖSK att vinna en titel. Det skulle betyda jättemycket, jag har drömt om att vinna något med den här klubben sedan jag var liten. Man får inte så många chanser till det i livet, säger Nordin Gerzic.

”Tror vi vinner”

För motståndet står allsvenskans bästa lag, Helsingborgs IF. Vårens möte mellan lagen, på Behrn arena, slutade 1–1. Returmötet i Helsingborg vanns av hemmalaget med klara 2–0. Gerzic räds dock inte mästarna.

– Helsingborg är bra men jag tror vi vinner. Att de vunnit allsvenskan spelar ingen roll nu. Det gäller att spelet klaffar för oss, att vi får upp tempot och aggressiviteten, säger Gerzic.

ÖSK siktade inför säsongsstarten på att etablera sig som ett topplag i allsvenskan. En målsättning som hamnade på skam redan efter halva serien. Floppen ser mittfältsmotorn Gerzic flera orsaker till.

– Säsongen har inte varit bra, ingen i laget kan vara nöjd med den. Vi har haft alldeles för många skador och nyckelspelare ur form. Dessutom kom flera nya spelare in sent i truppen och vi hade svårt att spela ihop laget. Man ska samtidigt komma ihåg att fjolårets trupp hade spelat ihop ett par år innan resultaten kom, säger Gerzic.