Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kundestoppa Christer

Ingenting kunde stoppa hemmasonen Christer Lundh när Hällefors motorklubb arrangerade isracing vid Sångens motorstadion. Han vann de tre inledande heaten och följde sedan upp med att vinna A-finalen.

– Det är mycket tur, säger Christer ödmjukt.

Skillnaden mellan fiasko och succé är liten i den här sporten. Dagen började allt annat än bra för Christer, som mellan sina egna heat lånade ut bilen till klubbkamraten Anna-Lena Sandberg.

– Drivaxeln gick sönder i mitt första heat, säger hon. Men killarna lyckades byta drivaxel.

Christer Lundh lät sig inte nedslås utan körde med stort självförtroende. Ingen av konkurrenterna var tillräckligt skicklig den här dagen.

– Nu fungerar bilen bra, konstaterade Christer efter tredje heatsegern.

Vann ett heat i alla fall

Anna-Lena Sandberg var en av de första att gratulera. Själv misslyckades hon med att ta sig till final i dam- och veteranklassen.

– Men jag vann i alla fall ett heat, säger Anna-Lena, som förra säsongen körde sex-sju tävlingar utan att vinna någon. Jag får försöka vinna någon i vår i stället.

Hon började med folk-race för femton år sedan, men har haft lite uppehåll då och då. Anna-Lena gör ingenting annat på fritiden utan lägger pengarna på motorsporten.

– Det är jätteroligt. Även min son brukar köra, men han är inte med i dag.

Helgens isracing i Hällefors var den första på många år. Det var länge sedan det fanns förutsättningar för den här tävlingsformen.

Kallt nog

– Men i vinter har det ju varit tillräckligt kallt, säger Lars-Åke Andersson i motorklubben. Det har gått åt 490 kubikmeter vatten till att spola banan.

Från sidan kunde Lars-Åke och tävlingsledare Marielle Böe konstatera att banan höll bra. Den talrika publiken bjöds på många spännande heat.

– Det verkar som det är mer publik än vad vi haft tidigare år. Det kan bero på att det är ett uppdämt behov, säger Lars-Åke Andersson.

Tävlingen förflöt utan några dramatiska avåkningar och olyckor. Tävlings-ledaren kunde glädja sig åt att cirka 60 ekipage kom till start.

– Vi är nöjda både med själva arrangemanget och tävlingen, säger Marielle Böe.