Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen medalj för Silvola

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Degerforsaren föll i tajt spurtduell om bronset

Siktet var inställt på medalj. Helst en andraplats för att ha chans att nå VM senare i februari. Men för degerforsaren Timo Silvola slutade SM i combined, draghundens svar på skiathlon, med en snöplig fjärdeplats.

Hällefors 49-årige åkare fick en hyfsad start i disciplinen där man först kör längdskidor med en lina kopplad till en pulka som dras av hunden. Det var i en strulig växling när pulkan skulle kopplas bort som det ställde till sig för Silvola. Det blev många tappade sekunder när pulkan inte ville lossna från hunden Susa.

Åt den överlägsne segraren Mikael Pettersson från Falun fanns inget att göra. Inte heller silvermedaljören Mikael Henriksson från Sundsvall. Det blev i stället en bronsduell med John Eriksson, också från Sundsvall, där Silvola inte räckte till. Efter en rafflande spurtduell hamnade han och Susa en halv sekund från pallen.

Silvola får ta nya tag på lördag då draghundens linkörning ska avgöras i Ånnaboda.

Läs mer om Timo Silvola SM i morgondagens NA, papperstidningen som också går att köpa som e-tidning här nedan.