Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen Näfver-effekt i Kif

Trots en man mer i mer än halva matchen kammade Karlslund noll i hemmamötet med Nyköping. Efter 1-2-förlusten var det dystert i Kif. – Vi är värda minst kryss, säger Kristoffer Näfver som gjorde ett gästspel i hemmalaget.

Han har tränat med laget i två veckor. I går var Kristoffer Näfver tillbaka på fotbollsplanen med Karlslund. 90 minuter senare gick han besviket av Karlslund arena efter 1–2-förlust mot serieledande Nyköping.

– Den känns inte alls bra. Vi börjar okej, men sedan blir ju matchen förryckt av utvisningen. De backar hem och då brukar det vara svårt att spela, säger Kristoffer Näfver.

Utvisningen han talar om kom redan i 37:e minuten när Nyköpings Pontus Holmström slängde upp en armbåge i Robert Dahms ansikte. Efter det röda kortet var det Karlslund för hela slanten. Kristoffer Näfver på vänstermittfältet oroade ständigt Nyköpingsförsvaret med sin giftiga vänsterfot.

– Det gick väl okej, jag har några inlägg som är nära att resultera. Jag tycker att vi skapar tillräckligt mycket för att göra ett mål, säger han.

Det var också Näfver som låg bakom Kifs ledningsmål. Det hade inte ens gått en minut av matchen när Näfver slog en hörna snett bakåt till Erik Tengroth som pangade in 1–0 från långt håll.

– Den har vi tränat på, det var på tiden att den gick in. Och på tiden att jag gjorde mål, säger målskytten.

Repliken lät dock inte vänta på sig och efter 18 minuter stod det plötsligt 1–2 på resultattavlan. En stund senare kom utvisningen och sedan var resten av matchen en lång resultatlös jakt på kvittering för hemmalaget. Det fanns chanser, men den rätta skärpan sakandes. Kristoffer Näfver var besviken efteråt.

– Det är trist, jag ville komma hem och hjälpa till men i dag räckte det inte till. Sånt är livet, säger han.

Och vad som händer i Kristoffer Näfvers liv är just nu oklart. Kifs tränare Rikard Nilsson hoppas på att få behålla sin vänsterspringare hösten ut, men efteråt indikerade huvudpersonen själv att det mer handlade om ett gästspel.

– Jag skulle vara med och spela två matcher, den mot ÖSK senast och den här. Mot ÖSK kunde jag inte, men i dag funkade det.

Finns det chans att du spelar fler matcher i Kif?– Jag vet inte. Det finns en klubb jag diskuterar med just nu och jag hoppas verkligen på det spåret.

I Sverige eller utomlands?

– Det är väl ingen hemlighet att jag spelat väldigt lite på sistone, så det handlar om Sverige.

Återstår att se om Kristoffer Näfver finns med i höst när Kif ska försöka resa sig från bottenskiktet av division två.