Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen riskris till påsk

Det såg länge ut som om det skulle bli riskris till påsken på grund av snön. Men nu kan de frivilliga på Röda Korset i Kumla andas ut.

I mer än 20 år har Röda Korset i Kumla sålt fastlagsris med färgglada pappersblommor till både privatpersoner och handlare i Kumla. Det är en av lokalföreningen stora inkomstkällor under året.

I år tycks det inte bli något av det.

– Vi har varit ute och tittat, men vi kommer inte åt något ris. Det är omöjligt för oss att ta oss ut i drygt halvmeterdjup snö, säger Lillemor Nilsson.

Röda Kors-medarbetarna har annars förberett sig och gjort i ordning blommor i silkespapper. Varianten blir möjligen att bara sälja prydnaderna, så får köparna själva fixa björkriset.

– Det är möjligt att vi kan komma åt ris lite senare, men i så fall blir det nog precis innan påsk, tror Lillemor Nilsson.

Räddare i nöden

När det såg som mörkast ut för påskriset dök en släkting med traktor upp som en räddare i nöden. Genom att ploga väg till det för påsken så viktiga riset har Rödakors-damerna kunnat plocka ihop 200 knippor direktimporterat ris från Kåvi utanför Örebro.

– Det såg mörkt ut ett tag, men nu ser det ut som om påsken är räddad, säger en glad Lillemor Nilsson.