Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen rolig Gotlandstripp

Samtidigt som ÖSK jublade över segern mot Halmstad satt klubbens ungdomar på en färja på väg hem från Gotland och deppade.
FC Gute körde över ÖSK Ungdom med 3–0 (3–0) hemma på Gutevallen i division 2.

– En märklig historia, suckade ÖSK-tränaren Håkan Juhlin.Matchen spelades på en ojämn gräsplan i mycket stark blåst in från Östersjön. ÖSK:s talangfulle målvakt Nils Carlson hade ingen av sina bättre dagar.

På 1–0, redan efter tio minuter, tvekade Nils i en utrusning och istället för att springa ut och knipa bollen stannade han upp och backade tillbaka in i målet. Marcus Nobell tackade och dunkade enkelt in 1–0.

ÖSk fick sedan en straff efter en kvart. Simon Karlsson slog bollen i sitt favorithörn men Gute-målvakten Felix Håkansson gick åt rätt håll och räddade.

Istället kom 2–0 som ett slag i ansiktet efter dryga halvtimmen. Ett inkast, där bollen studsade i backen, nicktouchades av Thorbjörn Ahlqvist och bollen gick i en båge över Nils Carlson som kom på mellanhand.

– Nils hade en olycklig dag. Både 1–0 och 2–0 kom efter individuella misstag från hans sida, säger Juhlin.

I 39:e minuten skickade Jakob Sandberg in 3–0 helt fri med Carlson. Inte mycket att göra åt.

– Gute var i ärlighetens namn inget bra. De envisades med att dunka långa bollar och det blev inget spel. Det var ingen bra fotbollsmatch, säger Juhlin som i alla fall vill framhålla högerbacken Boris Lumbana samt forwarden Fedja Jelecáks första halvlek.