Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget ÖSK-kontrakt för Söderberg

Det blir inget ÖSK-kontrakt för hemvändande vänsterbacken Christian Söderberg.
– Vi kunde inte erbjuda den långsiktiga lösning han var intresserad av, säger Lennart Sjögren, ÖSK:s sportchef.

Förre pojklandslagskaptenen Christian Söderberg flyttade i höstas på eget bevåg hem till Kumla igen. Han har spelat för Helsingborg och Västerås SK och var senast i Gif Sundsvall i superettan.

I december och början av januari provspelade den klubblöse 25-åringen med ÖSK-truppen. Och sportchef Lennart Sjögren uttryckte sig positivt om den vänsterfotade försvararens användbarhet på flera positioner i laget. Men när ÖSK nu inlett försäsongsmatcherna har Söderbergs namn saknats i truppen.

– Ja, han har slutat att träna med oss, bekräftar Lennart Sjögren.

– Han ville gärna se att vi kunde erbjuda en långsiktig lösning, men när vi inte gjorde det valde han att prioritera andra alternativ för sig och sin familj.

Därmed är ÖSK-truppen inför den allsvenska starten i mars i princip spikad.

– Nu lägger vi all fokus på den trupp vi har tillgång till. Det är så pass kort startsträcka inför årets premiär att vi måste lägga kraft på dem vi har på plats. Jag har svårt att se att något annat kommer att hända för vår del, säger Lennart Sjögren.