Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget Royal league för ÖSK 2011

UPPDATERAD 11:55. Det står nu klart att det inte blir något Royal league under 2011. ÖSK går därmed miste om en rad attraktiva matchtillfällen under försäsongen.

Anledningen till att det inte blir någon Royal league-turnering under 2011 är att den norska högstaligan Tippeligan nu officiellt tackat nej till att medverka.

- De norska klubbarna vill inte vara med. De har gett flera olika skäl, bland annat att motståndet var för dåligt, säger Tommy Theorin generalsekreterare i Föreningen Svensk Elitboll.

I turneringen, som lades ner 2007 och sedan inte återuppstått, möts de fyra bästa lagen från Sveriges, Norges och Danmarks högsta divisioner, det vill säga Allsvenskan, Tippeligaen och SAS-ligan. I år var dessutom tanken att det skulle bli ett nytt spännande upplägg med spel nere i Europa där flera klubbar håller till för träningsläger, såsom spanska La Manga. Dessutom fanns planer på att bjuda  in fyra lag utanför Skandinavien, exempelvis från Ryssland, men den idén stoppades av Uefa.

- Royal league är en turnering för skandinaviska lag och det är det enda vi har tillstånd för från Uefa, säger Tommy Theorin.

ÖSK som kom trea i allsvenskan och nästa säsong spelar i Europa league, har tidigare visat positiv inställning till ett deltagande.

– Det betyder ju att vi under försäsongen får riktigt bra tävlingsmatcher och dessutom ger det positiv uppmärksamhet till klubben som blir mer känd, sa Björn Åqvist, ordförande i ÖSK Elitfotboll, i NA den 10 oktober.