Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget svar om dålig väg

Det har gått 1,5 år sedan vägsamfällighetsföreningen krävde att kommunen åtgärdade vägen genom Mossgruvan. Något svar har de dock inte fått ännu.

Annons

För flera år sedan grävdes vägen genom Mossgruvan upp i samband med att kommunen gjorde vatten- och avloppsarbeten. Igenläggningen av vägen var dock bristfällig, hävdar Mossgruvans vägsamfällighetsförening. Någon slutbesiktning av vägarbetet gjordes heller aldrig.

Följden blev mycket djupa

sättningar. Några vägbrunnar ligger 20–30 centimeter under väg-ytan.

– De flesta ligger efter vägkanten. Men om en bil får skador på grund av hålen kan samfällighetsföreningen tvingas betala dem, säger Krister Henriksson, ordförande i föreningen.

Trots flera påpekande till kommunen har ingenting hänt. För 1,5 år sedan tog föreningen därför själva tag i problemet.

”Kommunens fel”

Eftersom de anser att det är kommunens fel att vägen är dålig ansökte de också om ett tilläggsanslag på 331 000 kronor från kommunen. Den summan skulle täcka kostnaden för asfaltsbeläggning genom byn Mossgruvan, en sträcka på cirka 200 meter.

Den 150 meter långa sträckan från Högfors till Mossgruvan ska föreningen själva bekosta.

Något svar från kommunen har de hittills inte fått och nu har föreningen skickat ut en ny förfrågan.

– Vi planerar att påbörja det arbete vi själva åtagit oss längre fram i vår. Det vore lämpligt att göra båda sträckorna samtidigt, säger Henriksson.

Föreningen har valt att lägga oljegrus, vilket är betydligt billigare än asfalt.

– För vår del handlar 110–135 000 kronor. En summa som helt tömmer föreningens fond. Några pengar till den andra sträckan finns därmed inte.

Vägsamfällighetsföreningen får årligen 15 000 kronor av kommunen. Medlemshushållen betalar i snitt 312 kronor per år. Företag 2–4 000 kronor per år.

Annons