Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inkastat knallskott skadade funktionärer efter ÖSK-MFF

(UPPDATERAD) I samband med medaljceremonin efter Örebro-Malmö kastades ett knallskott från Malmöklacken. Sex publikvärdar skadades – och nu lär det bli dryga böter för Malmö FF.

Det var efter slutsignalen, i samband med att Malmö FF fick ta emot sina bronsmedaljer som belöning för fjärdeplatsen i årets allsvenska, som ett knallskott kastades in från MFF-klacken.

Knallskottet landade och smällde av i den barriär mellan klacken och planen där matchvärdarna står. Fyra matchvärdar upplevde att de fick ont i öronen och hade problem med hörseln. En av dem uppmanades av ambulanspersonal på plats att söka akutvård, men ingen behövde använda den ambulans som fanns på plats.

– Det här är allvarligt nog, men som tur var behövde ingen bli omhändertagen av ambulanspersonalen på plats. De som upplevde att de fått ont i öronen får istället uppsöka vårdcentral om problem kvarstår i morgon, säger matchdelegat Lennart Vestervall till NA.

Hur går du vidare?– Jag skriver en rapport till Svenska fotbollförbundets disciplinkommitté om två bengaler och ett knallskott, och sedan är det upp till dem att besluta om vidare åtgärder. De kan i sin tur ta hjälp av säkerhetsansvariga, ordningsvakter, polis och de övervakningskameror som finns.

Kan matchresultatet påverkas av att funktionärer skadats av knallskott?– Nej, det kan det inte eftersom matchen redan var slut.

Har en polisanmälan upprättats?– Det var inget som framkom på mötet vi hade efter matchen, det är upp till personerna som drabbats att polisanmäla.

Även i övrigt var det stundtals stökigt i Malmöklacken. Två bengaler tändes i klacken under matchen. En vid en ÖSK-hörna i 40:e minuten då domaren Martin Strömbergsson, enligt rådande direktiv, stoppade spelet tills bengalen brunnit ut (det tog 1,5 minuter), och en i matchens absoluta slutskede, efter Malmö 2-1-mål. Då lät domaren spelet fortgå.

Två personer har pekats ut som ansvariga för de bengaliska eldarna, och polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.