Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axberg byter namn - "vill bli bäst i stan"

Axbergs IF byter namn till IBF Örebro och växer över en natt från 45 medlemmar till 150
– Vi siktar på att bli bäst i stan, säger Jerry Gray som är lagledare för division 1-laget.

Annons
Adam Harletun och hans Axberg byter namn till nästa säsong.

Axbergs IF har under senare år agerat farmarlag åt ÖSK Innebandy. Men satsningen mot superligan kapsejsade och ÖSK är nu ett lag i spillror. Kommande säsong spelar båda klubbarna i division 1 och samarbetsavtalet upphör. På samma nivå befinner sig även Lillån, Kumla och Karlskoga. Det blir nu huggsexa om vilket lag som ska bli länets flaggskepp på herrsidan framöver.

– Vi vill ta en position. Målet kommande säsong är en placering på övre halvan för att året därpå utmana om seriesegern. Vi har en målsättning att nå allsvenskan inom tre år, säger Jerry Gray.

Symboliskt viktigt

Axbergs innebandy har egentligen aldrig haft speciellt mycket med orten Axberg att göra. När ÖSK Ungdom ville utveckla sina framgångsrika 89:or i seniorspel köpte man helt enkelt in sig i Axbergs IF som redan hade ett A-lag igång i seriesystemet.

Namnbytet till IBF Örebro är symboliskt viktigt i klubbens strävan att bli bäst i stan.

Samtidigt växer föreningen och får en egen ungdomsverksamhet. Klubben växer från två lag till åtta. Från 45 medlemmar till 150.

– Vi kommer att ha separata ungdomslag från pojkar födda 1996 ner till ett lag bestående av 00/01:or. Ungdomar som kommer från lite olika föreningar, främst ÖSK Ungdom och Mosjö. Det handlar om killar som vill träna innebandy seriöst. Vi vill ha en röd tråd i vår verksamhet, något som ibland saknats i ÖSK:s satsning, säger Jerry Gray.

Kärnan i verksamheten blir klubbens lovande juniorer som spelar i juniorallsvenskan.

Den nya föreningen är redan registrerad till en kostnad av 1 000 kronor och den nya loggan är så gott som klar. Tanken är att klubben i folkmun ska kallas för Örebro Innebandy.

Ekengren fortsätter

– Det som sker är att vi flyttar över till den nystartade föreningen från Axbergs IF som lägger ner sin innebandyverksamhet. IBF Örebro tar över Axbergs plats i division 1, förklarar Jerry Gray.

Janne Ekengren fortsätter som A-lagstränare och Jerry Gray som lagledare. Ny assisterande tränare blir Michael Keinänen som jobbat inom distriktslagsverksamheten.

Mer läsning

Annons