Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Chockad över matchstraffet"

Dagen efter de två matchstraffen i superderbyt tonar ÖSK-backen John Eriksson ner bråket.
- Jag blev chockad över att jag fick matchstraff. Men nu har vi pratat igenom det som hände och det är lugnt, säger han.

Annons
Här spårar derbyt ur. Både Daniel Fagerström, Lillån, och John Eriksson, ÖSK, tilldelades matchstraff. Bråket fortsatte sedan i spelargången.

Det var i torsdagens laddade division 1-derby mellan ÖSK och Lillån som matchen urartade när John Eriksson föll över Daniel Fagerström intill Lillåns bås. Fagerström flög upp vansinning och medspelarna fick gå emellan för att hålla Eriksson och Fagerström från varandra. Två matchstraff utdömdes och tjafset fortsatte sedan i spelargången.

Gammalt gråll, påstod Fagerström efter matchen:

- Jag konfronterade honom och sa vad jag tyckte om honom. Han menade att det var oavsiktligt vilket är rent skitsnack. Spelar man fult ska man kunna stå för det och inte vara en jävla fegis, sa han till NA.

Dagen efter matchen tonar John Eriksson ner händelsen.

- Det är hur lugnt som helst. Och vi har pratat igenom det nu. Jag fick själv en smäll bakifrån och tappade balansen. Det var absolut inget medvetet.

Fagerström påstod att gammalt groll låg bakom?

- Absolut inte. Jag blev faktiskt chockad över att jag tilldelades matchstraff. Men det blev kanske värre av att det var just jag som var inblandad i händelsen, och att jag brukar spela fult.

ÖSK får nu kvala till allsvenskan via play off 1. Där man möter Hammarby i dubbla möten. Vinnaren går vidare till play off 2. Lillån klarade inte hänga kvar och spelar i nya division 1 nästa säsong.

Mer läsning

Annons