Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldtränare tar över ÖSK

Förlusten mot Partille med 1–9 var Rågher Godins sista match som ansvarig ÖSK-tränare.
Han ersätts istället av Johan Kökeritz – som i våras förde Rönnbys damer till SM-guld.

Annons

– Johan är kanske den bästa tränaren i världen som var ledig just nu. Att han dessutom har ett stort ÖSK-hjärta underlättade rekryteringen, säger Oskar Gustafsson, sammankallande i ÖSK:s herrkommitté.

Örebro SK:s allsvenska innebandyherrar har fått en tung start på seriespelet. Bara två segrar på åtta omgångar och en nionde plats i serien är lagets trista facit.

Och efter utskåpningen av tabellåttan Partille med 9–1 i senaste omgången agerar nu klubbledningen. ÖSK går skilda vägar med Rågher Godin, som var ny tränare inför den här säsongen, och ersätter honom med Johan Kökeritz.

Senaste klubbadress för Kökeritz var Rönnbys damer som han tog hela vägen till SM-guld i våras. Men han har också meriter från bland annat Järfälla i högsta serien för herrar.

Dessutom tränade han ÖSK under två säsonger (06-08) då laget placerade sig på andra respektive fjärde plats i division 1.

– Vi tror att vi kan få till de förändringar som vi önskar med Johan vid rodret. Vi ligger taskigt till i tabellen och inget i vårt spel pekade på att det skulle bli bättre, men med Johans spelidé tror vi att vi kan lyfta, säger Oskar Gustafsson.

Assisterande tränaren Deniz Barbal blir kvar, men får alltså en ny kollega.

Johan Kökeritz gör sitt första träningspass med laget på fredag, och första matchen blir  på lördag när serieledarna Jönköping gästar Mellringehallen.

Mer läsning

Annons