Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla krossade Karlskoga

Kumla hade inga problem med att bortabesegra jumbon Karlskoga.
15–3 (8–1, 6–0, 1–2) innebar sjunde raka matchen utan förlust.
– Vi har något stort på gång, myser Kumla-tränaren Andreas Nordh.

Annons

Redan efter den första perioden var mötet mellan Karlskoga och Kumla avgjort. Då ledde bortalaget med hela 8–1 och Andreas Nordh var förbryllad över Karlskogas taktik.

– De spelade konstigt. Vi är kanske det allra bästa laget i serien på kontringar och så spelade Karlskoga med en fullplanspress. Det var bara att tacka och ta emot. Våra första tre mål var nästan likadana med klapp-klapp-spel – men ändå fortsatte de likadant, säger han.

I den andra perioden fortsatte Kumla ösa på, men den tredje blev avslagen.

– Det är lätt att underskatta motståndet, så jag är nöjd. Skönt att göra lite mål, det är nödvändigt med en bra målskillnad när det är så jämnt i mitten, säger Andreas Nordh.

Hur kommer det sig att det går så bra för Kumla nu?– Vi jobbar hela tiden och försöker bli bättre på allt. Kontra kunde vi redan innan säsongen, men nu jobbar vi på att utveckla vårat spel fem mot fem. Även presspelet tränar vi på. Det är lite av ett läroår, det är många unga spelare. Men de suger åt sig allt vi pratar om, det är underbart att vara tränare då, säger Andreas Nordh.

Skyttekungarna Robin Sjöberg, fem mål, och Magnus Sörman, fyra mål, i all ära – Andreas Nordh valde att lyfta fram tre andra spelare.

– Lagkaptenen David Lundberg gör alltid sitt jobb i det tysta och David Palm visar att han börjar växa in i division 1-kostymen. Emil Albertsson var också riktigt bra, säger han.

Mål, Kumla: Robin Sjöberg 5, Magnus Sörman 4, Emil Albertsson 3, Markus Hallborg 2, Adam Öhlin 1.

Mer läsning

Annons