Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK fick poäng mot Täby

ÖSK reste sig och visade fin moral när man kämpade till sig en poäng mot Täby på bortaplan i innebandyns elitserie.
7–6 slutade till slut matchen till hemmalaget efter förlängning.

Annons

ÖSK fick en riktig smakstart i den tuffa bortamatchen mot Täby, efter 13.59 visade resultattavlan på 0–3 till gästerna sedan Maiju Merikanto, Anna Nyman och Fanny Schulstad hittat nätet. Samtliga tre mål föll efter kvicka omställningar där hemmaspelarna inte hängde med i defensiven.

– Vi spelade jättebra, jag tror vi gjorde tre mål på våra fem första skott. Egentligen kunde ledningen varit större, vi hade fler chanser som lika gärna kunde blivit mål, säger ÖSK:s tränare Peter Bjuhr.

Tyvärr fick Täby en billig biljett tillbaka in i matchen och kunde reducera två gånger om innan första perioden var till ända. Vid båda målen tog bollen olyckligt på en ÖSK:are innan den letade sig in bland nätmaskorna.

Inte knockade

När hemmalaget sedan red på den medgångsvågen fram till ledning 6–4 i mitten av sista perioden trodde nog de flesta i publiken att ÖSK var knockade.

Men som många gånger förr reste sig ÖSK och visade vilken stark moral som finns hos spelarna. Elin Heimer svarade för reduceringen och med mindre än minuten kvar knackade Kajsa Lihagen in kvitteringen med en backhand sedan bortalaget plockat ut målvakten. Att Täby sedan tog bonuspoängen i förlängningen förtog inte glädjen för ÖSK.

– Vi gör en jättebra match över tre perioder, i förlängningen kunde det gått hur som helst. Tjejerna har en bra inställning och vi är alltid starka i tredje perioden, säger Bjuhr.

Mer läsning

Annons