Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK utökade serieledning

Örebro SK befäste i dag sin position som överlägsen serieledare i division 1 västra.
Nästjumbon Surte besegrades med solklara 7–2 (3–0, 0–0, 4–1) på bortaplan.
– Inget snack om saken. Vi spelade väldigt stabilt, säger tränaren Henric Rudin.

Annons
Kajsa Lihagen sköt två mål i segermatchen mot Surte.

Dagens resultat i den västra innebandyettan var rena drömläsningen för alla ÖSK-supportrar. Samtidigt som Surte slogs tillbaka förlorade tabelltvåan Köping något överraskande stort mot Pixbo Wallenstam.

Ett facit som innebär att ÖSK nu har tolv poäng tillgodo på Köping (som har en match mindre spelad) när det återstår fem omgångar. Ser onekligen ut som nykomlingen är på väg mot en kvalplats till elitserien med raketfart.

Trots det väljer tränaren Henric Rudin att ligga ganska lågt.

– Visst ser det bra ut, men vi tänker spela nästa veckas derby mot Kumla innan vi går ut med någon ny målsättning. Det blir något av en nyckelmatch för oss och även om det är en klyscha så är ett derby alltid ett derby, säger han.

Slarv i avslutenMot Surte gick Rudin och kollegan Peter Bjuhr runt på ganska mycket folk. Redan efter första perioden hade gästerna skaffat sig ett bra grepp om matchen och ledde då med 3–0.

– Efter det blev vi lite okoncentrerade. Andra perioden var vår bästa spelmässigt, men vi slarvade för mycket i avsluten, tycker Rudin.

I den avslutande perioden kunde ÖSK gå fram till 5–0 innan Surte fick in ett av sina två tröstmål.

Tränaren Rudin gladde sig speciellt åt att Carolina Fagerström var tillbaka efter en lång sjukdomsperiod. Bäst betyg delas dock ut till Kajsa Lihagen, Kristin Gustavsson och målvakten Emma Widar.

Matchfakta

Surte-ÖSK 2-7 (03, 0-0, 1-4)

Målen, ÖSK: Kajsa Lihagen 2, Lottie Hedenborg 2, Caroline Fagerström, Anna Eklund, Linn Eriksson.

Mer läsning

Annons