Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandydamerna illa ute

En oavgjord, en förlust och bara en kvalmatch kvar. Chansen för Askersunds innebandydamer att få ett division två kontrakt även näsa säsong är minimal.

Annons

Askersund IBK:s damer hade behövt ta tre poäng i onsdagens hemmamöte mot Kungsör i kvalet för att inte behöva flyttas ner till division tre. Men Askersundstjejerna hade inte marginalerna på sin sida den här gången. I en jämn och tät match vann Kungsör med 2-1.

Askersundstjejerna började bra, men hamnade i ett 0-1 underläge som de dock ganska tidigt kvitterade genom Pernilla Lundfeldt. Då såg AIBK:s spelupplägg bra ut, och med ett litet spelövertag.

Men i andra perioden blev det mest ett ställningskrig och inget av lagen tog riktigt tag i matchen. Den perioden blev mållöst. I tredje tog Kungsör ledningen med 2-1 och stärkta av det målet tog gästerna över en del av spelet. Askersundstjejerna gjorde allt under de sista minuterna för att nå en kvittering men, som under stora delar av matchen, var turen inte på deras sida. Kungsörs målvakt stod i vägen och förlusten var ett faktum.

Nu återstår endast lördagens bortamöte mot Råby i kvalspelet. Visserligen är inget klart än, men det ska till överraskande resultat i övriga matcher om Askersund ska få en biljett till division två även nästa säsong.

Annons