Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

4 400 anställda bort från Volvo

AB Volvo ska dra ner på 4 400 tjänster, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

I pressmeddelandet skriver Volvo att en "strukturell neddragning av antalet tjänstemän med 4 400 personer planeras". Neddragningen inkluderar tidigare personalminskning på 2 000 konsulter och anställda. Den övervägande delen ska genomföras 2014.

Volvos styrelse föreslår en utdelning på 3 kronor per aktie för 2013, vilket är en oförändrad utdelningsnivå med året före.

Volvo redovisar en vinst före skatt på 237 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2013. Det kan jämföras med vinsten före skatt på 706 miljoner kronor motsvarande period 2012.

Omsättningen uppgick till 76 642 miljoner kronor, jämfört med 70 811 miljoner kronor ett år tidigare.

Personalminskningarna kommer att påbörjas omgående och är en del av effektiviseringsprogrammet. Antalet tjänstemän runt om i världen kommer minska framför allt inom lastbilsverksamheterna.

"Även om vi fortfarande har ett par kvartal kvar innan vi är helt igenom koncernens största produktförnyelse någonsin, så kommer innevarande år att karaktäriseras av effektiviseringar, inklusive neddragningar av aktiviteter och kostnader samt personalminskningar. Detta kommer spela en viktig roll i arbetet med nå koncernens strategiska och finansiella mål", skriver vd Olof Persson i rapporten.

I Örebro län finns en underleverantör i Hallsberg, Volvo CE, samt Meritor i Lindesberg.

(TT)

Mer läsning

Annons