Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En anhållen för massakerhot på KTH

UPPDATERAS LÖPANDE. En 33-årig man har anhållit misstänkt för att ha hotat med en massaker på KTH.
Polisen tog FBI till hjälp i spaningarna.

Annons

33-åringen greps i natt i Göteborg och anhålls tidigt i morse.Han hade hotat skjuta elever på KTH. I ett USA-baserat internetforum skrev han i går:

"Min tjej dumpade mig i dag och jag är även av andra skäl totalt less på livet. Men hur mycket jag än vill dö, så kan jag inte ta livet av mig på vanligt vis, då jag har några jävla spärrar som hindrar mig... På måndag tänker jag ta med den pistol jag har för sportskytte till skolan (KTH) och skjuta så många jag hinner innan polisen kommer och skjuter mig."

Han gjorde jämförelser med tidigare händelser i Finland. 2007 sköts nio personer ihjäl på en skola i Tusby norr om Helsingfors. 2008 dödades elva personer på en yrkeshögskola i Kauhajoki.

”Ni ska fan få se. Jag ska slå de jävla finnjävlarnas rekord för svenska polisen lär ju inte direkt vara snappt på plats”, skrev han.

Mannen greps i Göteborg vid femtiden i morse efter att svensk och amerikansk polis lyckats spåra ip-adressen till honom.

– Eftersom det här forumet är baserat i USA så har vi naturligtvis pratat med FBI och andra polismyndigheter i USA och andra länder, säger Ulf Göranzon, presstalesperson på Stockholmspolisen, till SvD.se.

Poliser finns i dag på plats på KTH i Stockholm för att informera eleverna.

KTH

KTH grundades 1827 och är Sveriges största tekniska universitet.

På KTH finns:

Drygt 12 200 helårsstuderande på grundnivå och avancerad nivå

Över 1 500 aktiva forskarstuderande

3 700 anställda

Mer läsning

Annons