Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygstrejk i morgon

I morgon bryter en omfattande flygstrejk ut i landet. Runt 23.000 resenärer drabbas. Även trafiken vid Örebro flygplats drabbas när inrikesflyget lamslås på onsdagen.

Annons

I morgon kommer runt 23. 000 resenärer drabbas när pilotföreningen tar ut sina 2 000 medlemmar i strejk. Mer än hälften av de drabbade är SAS-kunder.

– Det är regionalflyget, med Avia Express, Avitrans Nordic, Golden Air och Svenska Direktflyg, är i konflikt hela dagen i morgon, de övriga svenska flygbolagen mellan klockan 05 och 13, säger Pilotföreningens ordförande Gunnar Mandahl till Sveriges Radio.

Detta efter att förhandlingarna strandade tidigare i dag mellan Pilotföreningen och Flygarbetsgivarna.

– Själva kärnfrågan är om arbetsgivaren ska ha rätten att definiera och säga upp personal med hänvisning till arbetsbrist och sedan kunna rekrytera extern personal. I den frågan står vi också långt ifrån varandra, säger Gunnar Mandahl.

Dessutom tas alla Pilotföreningens 2 000 medlemmar ut i strejk mellan klockan 05.00 och klockan 13.00. Här berörs Nextjets förbindelse mellan Örebro och Köpenhamn, men bara morgon- och lunchflygningarna ställs in. Kvällsflyget går som vanligt.

– Det är väl ett 60-tal passagerare, som berörs av det här, säger Lenita Korsström Larsson, ansvarig för passagerarservicen på Örebro flygplats. Men vårt charterflyg, som körs av ett utländskt bolag, berörs inte av den här strejken.

Sammanlagt ställs runt 230 avgångar in.

Mer läsning

Annons