Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GM:s vd: "Vi lägger ner Saab"

Allt hopp är ute. De senaste buden anses för dåliga.
- Vi lägger ner Saab, säger General motors vd Edward Whitacre till Reuters.

Annons
Dystra miner på Saab efter vad som tycks vara den slutliga dödsdomen mot företaget.

Sabbs styrelse kan börja städa skrivborden. Klockan 14 i morgon tar en lividator över bolaget.

– Vi planerar att fatta ett beslut om likvidator under tisdagen och vi räknar  med att kunna offentliggöra det klockan 14 på tisdag eftermiddag, säger Bolagsverkets chefjurist Per Nordström till Svenska Dagbladet.

GM vill ha britten Stephen Taylor som likvidator, men det är inte säkert att Bolagsverket har hänsyn till önskemålet.

Trots GM-chefens uttalande om nedläggning tycks en liten dörrspringa fortfarande lämnas öppen. GM:s vice ordförande Bob Lutz öppnar nämligen för nya anbud under nedläggningstiden.

-  Vår inställning är fortfarande att de bud vi fått är för dåliga och att det då är bättre för oss att lägga ned Saab. Men får vi ett bud som är bättre ekonomiskt än att lägga ned så säljer vi, säger Bob Lutz till Aftonbladet.

På fackförbundet Unionen är stämningen upprörd. Anette Hellgren,  fackordförande för Unionen på Saab i Trollhättan, förstår inte varför GM envisas med att meddela sig via massmedia varje gång de kommer med ett nytt besked.

– Det är ett mycket märkligt beteende. Det verkar som att man vill ha förhandling inför öppen ridå, varför vet jag inte, säger hon till Aftonbladet.

General Motors vice ordförande Bob Lutz (till vänster) ger helt andra signaler om Saabs framtid än vd Ed Whitacre (till höger). I mitten Tom Stephens, GM Powetrains vicepresident.

Mer läsning

Annons