Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gryningspyromanen greps efter nya bränder

Flera bränder har rasat i flerfamiljshus i Ystad det senaste dygnet. Efter en stor brand i natt har en man gripits - misstänkt för mordbrand.

Annons

Under onsdagen brann det på två olika adresser i flerfamiljshus i Ystad. Polisen misstänker att även de bränderna var anlagda.

Nattens brand rasade i ett flerfamiljhus på Bollhusgatan vid Sankt Knuts Torg. Alla boende i huset har evakuerats under natten och en person är gripen misstänkt för mordbrand.

- Mer än så säger vi inte i nuläget, säger Martin Carlsson, vakthavande polisbefäl i Skåne.

Tidigt på morgonen bekräftade Martin Carlsson för lokala medier att det är den så kallade Gryningspyromanen som gripits. Gryningspyromanen har ett flertal gånger de senaste åren häktats för mordbränder - men släppts i brist på bevis.

Kraftig brand

När nattens brand larmades in till SOS brann det kraftigt i övervåningen på huset och rökutvecklingen var kraftig. Larmet kom in klockan 02.40 och Ystads, Skurup och Tomelillas räddningstjänst skickades till platsen med sammanlagt elva släckbilar. Stora resurser har satts in i kampen mot lågorna. Bland annat så har rökdykare varit inne i huset och arbetat febrilt för att lösa situationen. Klockan 03.41 rapporterade räddningstjänsten att man hade branden under kontroll och tidigt på torsdagsmorgonen jobbade man enbart med eftersläckningsarbete.

Greps efter branden

Polisen grep den så kallade gryningspyromanen kort efter att branden utbröt. Mannen greps misstänkt för mordbrand. Mer information om mannen och misstankarna som riktas mot honom kommer polisen att gå ut med först under en pressträff på torsdagsförmiddagen.

Mer läsning

Annons