Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han borde abdikera"

– Kungen fortsätter att ljuga. Han borde abdikera och lämna över till sin dotter, hävdar Deanne Rauscher, som är medförfattare till boken ”Den motvillige monarken”.

Annons

Deanne Rauscher har anknytning till Örebro län, eftersom hon har en bostad på en herrgård utanför Nora som även är ett familjehem för tjejer. Hon blev inte förvånad över kungens förnekande av uppgifterna i boken.

– Jag förstår inte hur han vågar med tanke på alla människor vi pratat med som lämnat övertygande vittnesmål från olika decennier fram till nu. Är det han själv som bestämt det, eller har han dåliga rådgivare, frågar sig Deanne Rauscher.

"Mycket att dölja"Väldigt många tips kommit in under resans gång, berättar hon.

– Men vi tyckte det räckte med det att peka på det olämpliga i statschefens nätverk, umgänge, kvinnosyn och så vidare.

Men står inte ord mot ord?– Nej, det vi lägger fram i boken är bara en bråkdel av de intervjuer och vittnesmål som kommit till vår kännedom. Det finns väldigt mycket som kungen har att dölja, och som vi inte berört.

Blir det en uppföljare på boken?– Boken är bara en station på vägen, säger Deanne Rauscher och tillägger att det finns mycket mer att berätta.

När kommer den?– Det beror på vad som händer framöver.

Har ni något ”trumfkort” att lägga fram?– Det beror på vad man lägger i det ordet. Det är inte så att vi kommer lägga fram att kungen har ytterligare en kvinna eller ytterligare en gangsterkontakt. Nej, det blir på en annan nivå, uppger Deanne Rauscher.

Hon tycker att kungen borde ta ett större ansvar.

– Man hade ju kunnat önska att kungen abdikerade till förmån för sin dotter. Eller åtminstone att det kom en ursäkt, att han på något sätt lagt korten på bordet och sagt: ”jag är ledsen, jag ber det svenska folket om ursäkt”, säger Deanne Rauscher.

Boken som satte fart på debatten om kungens och hans vänners förehavanden.

Mer läsning

Annons