Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kontrolleras för dubbelmordet

Den anhållne 23-åringen som misstänks för flera våldtäkter och överfall i Örebro utreds nu för dubbelmordet i Linköping 19 oktober 2004, då en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna brutalt höggs ihjäl.

Annons
Här är fantombilden som polisen släppt på den misstänkta dubbelmördaren i Linköping.Illustration: Polisen

Pojken, som den morgonen var på väg till skolan, skars i halsen, och avled direkt på platsen. Den 56-åriga kvinnan skars i buken och dog senare på operationsbordet.

Polisen hittade mordvapnet på platsen – en butterfly-kniv. Den våldtäktsmisstänkte mannen kan matcha polisens profil för dubbelmördaren i Linköping. 23-åringens DNA ska därför jämföras med fynd från mordplatsen.

- Han är allmänt intressant. Det är en yngre kille, lite av en enstöring och våldsbenägen, berättar utredaren Nils Ahlberg vid Linköpingspolisen.

Det kommer att ta cirka en vecka innan man får svar på DNA-provet.

Men att 23-åringen ska kontrolleras för dubbelmordet i Linköping i oktober 2004 kom som en total överraskning för förundersökningsledaren Gunnar Brodin i Örebro.  

– Jag hörde det på radion i morse och jag känner inte alls till vilken koppling den här mannen skulle ha. Det får polis och åklagare i Östergötland svara på.

– Men 23-åringen är ju misstänkt för grova brott med våldsinslag. Då är det ganska självklart att man jämför med andra, ej lösta, grova brott runt om i landet.

Mer läsning

Annons