Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är svenskarnas nya glassfavorit

Klassik vaniljsmak är den populäraste glassmaken bland svenskar, visar en undersöking från Arla. Men även mer annorlunda smaker som romrussin finns nu med på topplistan.

Annons

Med anledning av glassens dag har Arla gjort en lista över svenskarnas favoritglass. Vanilj, chockad och pekannöt ligger i topp. Nu finns också romrussin med på listan över de tio populäraste glassmakerna. Smaken ligger på femte plats och är främst populär bland äldre.

Under sommaren äter sju

av tio svenskar glass en gång i veckan eller oftare, visar Arlas kartläggning. Smålänningar äter glass oftast under sommaren, och slår därmed norrlänningarna som toppade glassätarlistan i samma undersökning förra året.

– Kartläggningen visar återigen att svenskarna är ett glassälskande folk och undersökningsresultatet bekräftar varför vår mjukglass är så populär. Den gör det möjligt att enkelt kunna njuta av mjukglass hemma, säger Mikael Lindgren, PR-chef Arla.

Undersökningen gjordes av Snabbasvar.se på uppdrag av Arla. Av 500 000 svenskar valdes 1982 personer ut att svara på frågorna i undersökningen.

Mer läsning

Annons