Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica bojkottar dessa flaskor

Dagligvarujätten Ica har hamnat i en priskonflikt med Coca Cola. Det har lett till en köpbojkott från Icas sida som nu börjar märkas i butikerna.

Annons
Coca-Colas 1,5-litersflaskor kan snart ta slut inne på landets ICA-butiker.

Sedan i måndags vägrar Ica köpa in 1,5-litersflaskor med Coca Cola, Fanta och Sprite till sitt centrala sortiment. Orsaken är att parterna står långt ifrån varandra i förhandlingarna.

- Vi är inte överens med Coca Cola Sverige utan vill snarare se en prissänkning. Det här är inget vi strävar efter och det är en ovanlig åtgärd, säger Staffan Ekengren, presschef på Ica AB.

De andra storlekarna på dryckerna berörs inte. Beroende på hur stora lager som finns i butikerna slår bojkotten lite olika, men den har börjat få effekter. På vissa håll har kunder svårt att få tag på 1,5-litersflaskor, som är den största produkten i Coca Colas sortiment sett till volymen.

Enligt Peter Bodor, informationschef vid Coca Cola, handlar det om att man vill justera priserna eftersom de inte hängt med övrig utveckling, och inte om råvarupriser eller valutaeffekter. Han vill inte gå in på hur mycket Coca Cola vill höja priserna.

- För kunderna handlar det om små ökningar, några ören här och där, säger han.

Båda parter hoppas att konflikten snart ska lösa sig.

- Som det ser ut nu handlar det om värdeförstöring från båda hållen, säger Peter Bodor.

Mer läsning

Annons