Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapselkaffe rykande het trend

Stockholm (TT). Det är enkelt, men dyrt. Och inte särskilt bra för miljön.Trots det är trenden både stark och het – allt fler svenskar dricker kapselkaffe.

Annons
Kapselkaffe är en rykande trend.

– Det är väldigt mycket fokus på kapslar nu, säger Mikael Sjöblom, försäljningschef på e-handelsbolaget Tretti.

I kategorin espressobryggare är kapselmaskinerna numera klart populärast. Förmodligen är det enkelheten som lockar – man bara trycker ner en kapsel i maskinen och ut kommer en kopp rykande het espresso.

– Jag tror att det är faktorn bakom framgången. Så kapslarna är nog här för att stanna, säger Sjöblom.

Han menar att den låga kostnaden för själva kapselmaskinen, jämfört med andra espressomaskiner, innebär att ”fler vågar ge sig in i espressons värld”.

– Det verkar extremt otidsenligt att 2011, när miljöfrågan går på högvarv i samhället, börja med engångsförpackningar av icke förnybart material (aluminium). Jag kan bara hoppas att de slutar, säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson.

Marknadsledande Nespressos kapslar är sedan en tid möjliga att återvinna. Men hur stor andel som verkligen tas med till sopstationen är oklart.

– Det ser vi inte riktigt än. Men jag tror att det kan vara ganska vanligt. Nespresso marknadsför det här ganska rejält mot sina kunder, säger Peter Ingvarsson, informationschef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Mer läsning

Annons