Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfven: Jag kan bilda regering

Stefan Löfven är övertygad om att han kan bilda regering och presentera en budget med tillräckligt stöd, uppger han på en pressträff.

Annons

Socialdemokraternas ledare räknar med att kunna presentera en regering på fredag nästa vecka. Det uppger han på pressträffen med riksdagens talman Per Westerberg (M).

Stefan Löfven befann sig före lunch hos Per Westerberg där han rapporterade om förutsättningarna för att bilda regering med Miljöpartiet.

Löfven uppgav också att han räknar med att kunna lägga fram en budget som går igenom riksdagen under hösten.

- Min fasta övertygelse är att kunna presentera en regering och senare presentera budget som kan gå igenom riksdagen, säger han.

Någon tidpunkt för när budgetpropositionen är klar kunde Löfven inte uppge.

- Naturligtvis så finns det inte någon budget klar. Det är ett stort arbete, som ingen skulle mäktat med på denna korta tid, säger han.

Miljöpartiet har valt nya gruppledare för sin riksdagsgrupp. Det är Maria Ferm och Jonas Eriksson, som båda suttit i riksdagen sedan 2010.

Maria Ferm har varit migrations-, it- och rättspolitisk talesperson för MP och ansvarig för den migrationspolitiska överenskommelsen med Alliansregeringen. Jonas Eriksson har varit vice ordförande i näringsutskottet och MP:s talesperson i näringsfrågor.

"Vi är glada över att ha fått förtroendet att leda den gröna gruppen. Arbetet i riksdagen kommer att vara väldigt betydelsefullt under den kommande mandatperioden", säger Maria Ferm i en kommentar.

Mer läsning

Annons