Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missing people söker efter Lisa

Missing People sätts nu in i sökandet efter den försvunna 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle utanför Lidköping.

Annons

- Vi sitter just nu i möte med polisen. Vi ska hjälpa till men det är ännu inte bestämt i vilket område vi ska söka i, säger Kenneth Söderlind, pressansvarig i Missing People, till TT.

Missing People planerar en skallgångskedja vid 13-tiden i ett av polisen utvalt område vid kaféet i Blomberg där 17-åringen försvann.

- Jag vädjar till allmänheten att ta sig till ut till samlingsplatsen på Kinnekulle. Det sker snabbt via vårt sms-system, säger Söderlund.

Flera hundra

Han räknar med att flera hundra volontärer möter upp.

- Det finns ett enormt engagemang där ute framför allt bland dem som bor i trakten.

Själv ska han ta sig från Göteborg till Kinnekulle med en massa material som ska användas i sökandet.

Under dagen kommer uppåt 20 polishundar att delta i sökandet. Det är de senaste fynden av ett mobiltelefonskal och ett telefonfodral som motiverar den massiva insatsen.

- Vi har kraftigt utökat avspärrningarna runt fyndplatsen. Polishundar med förare från hela Västra Götalandplatsen kallas in. De första är redan på väg in men de fylls på under dagen, säger Ulla Brehm, presstalesperson för polisen i region Väst, till TT.

Eftersom försvinnandet har klassats som en så kallad särskild händelse kan polisen sätta in alla de resurser insatsledningen anser sig behöva. Polisen utgår ifrån att flickan utsatts för ett brott. Först utreddes det som ett olaga försvinnande men har därefter uppgraderats till det betydligt allvarligare brottet människorov.

Fynden gjordes cirka en kilometer från det kafé där 17-åringen jobbade och där hon senast sågs vid 18.30-tiden på söndagskvällen.

Utifrån fyndplatsen har polisen spärrat av ett sökområde med 300 meters radie som ska genomsökas under dagen. Vid Källby idrottsplats söder om Blomberg på Kinnekulle där kaféet ligger har polisen upprättat en ledningscentral. Därifrån leds det fortsatta spaningsarbetet.

Förutom alla polishundar och poliser deltar en helikopter och två hästar i sökningarna.

Tips strömmar in

Med föräldrarnas tillstånd gick polisen igår ut med namn och bild på den saknade dottern. Efter det har tipsen bara strömmat in, enligt Brehm. Samtidigt har försvinnandet engagerat många på Facebook.

- Det är ett otroligt genomslag, ett fantastiskt engagemang. Det är många positiva krafter och människor som vill bidra, säger Ulla Brehm.

Ofta är det människor som varit på kaféet eller passerat kaféet under tiden 18-19.30 på söndagskvällen då hon försvann.

- Vi hoppas ju alla att vi ska återfinna henne välbehållen.

Bertil Åkesson/TT

Mer läsning

Annons