Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt trippelmördare begärs häktad

Den 21-årige man som erkänt trippelmordet i Härnösand i tisdags begärdes häktad idag, rapporterar TT.

Annons
I det här huset i Härnösand inträffade det brutala trippelmordet.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas i Ångermanlands tingsrätt klockan 13 idag. 21-åringen är på sannolika skäl misstänkt för morden på sin 12-åriga halvsyster och 15-åriga halvbror och deras pappa. Dådet inträffade i tisdags och var mycket brutalt. Enligt uppgifter använde 21-åringen en yxa.

Troligtvis kommer häktningsförhandlingen att hållas bakom stängda dörrar.

- Jag kommer troligen att yrka på det, av utredningsskäl. Mannen har visserligen erkänt, men det finns en hel del saker som vi kommer att vilja höra honom om längre fram, inte minst när det gäller motivbilden, kan jag tänka mig, säger chefsåklagare Bertil Månsson till TT.

21-åringen har fått lämna DNA-prov till polisen. Provet kommer att jämföras med DNA-spår i andra ouppklarade brottsutredningar, bland annat dubbelmordet i Brattås, utanför Härnösand i maj 2005.

Efter en eventuell häktning är det oklart var 21-åringen hamnar.

- Det kan jag inte svara på eftersom det väl är sannolikt att han ska genomgå en stor sinnesundersökning och då kommer han ju att hamna på någon av de rättspsykiatriska klinikerna, säger Börje Öhman, informationschef vid polismyndigheten i Västernorrland.

Mer läsning

Annons