Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordhotad för prinsessbild

En av Aftonbladets fotografer blev i onsdags mordhotad av en chef på SAS. Detta efter att han fotograferat prinsessan Madeleine när hon anlände till Arlanda för att besöka sin nyfödda systerdotter.

Annons

När prinsessan Madeleine anlände till Arlanda i onsdags morse fanns Aftonbladets fotograf på plats. Enligt tidningen Resumé hade han köpt en businessbiljett till Köpenhamn, som sedan kan bokas av, för att komma nära ankomsthallen. En Securitasvakt försökte hindra honom från att ta bilder, men gav upp när han fick se biljetten.

Ringde

Bilderna publicerades, efter någon timme ringde en SAS- chef till fotografen och ska ha sagt: ”Nu har jag uniform på mig. Men när jag kommer hem ska jag ta av den, sedan ska jag åka hem till dig och slå dig tills du slutar andas.”

– Han har tidigare blivit misshandlad och mordhotad på jobbet. Hoten fortsatte, så han bodde på okänd ort under en längre tid. Det gör det här extra jobbigt både för honom och familjen, säger fotografens bror, som NA varit i kontakt med.

Polisanmält

Han berättar även att det pågått polisförhör under dagen.

Aftonbladet har polisanmält hotet. De har också varit i kontakt med SAS personalavdelning. På SAS har man just nu inget att tillägga. Rebecka Södergren, på SAS pressjour, hänvisar till att de aldrig kommenterar vare sig personalärenden eller polisärenden.

Fotografen har starka kopplingar till Örebro län.

Mer läsning

Annons