Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny väg hotar vägkrog

Den klassiska vägkrogen i Hummelsta drabbas när E18 dras förbi.

Annons
Bättre dagar. Bilden är tagen en snöfri dag för några år sedan när ingen ny väg hotade Hummelstas klassiska vägkrog.Foto: Alf Pergeman/VLT arkiv

Till hösten kommer nya sträckningen av E 18 mellan Sagån och Enköping bli klar. Bra för trafiken men den klassiska vägkrogen och macken i Hummelsta riskerar därmed att mista sina kunder.

I 50 år har Hummelstabaren funnits, Med matservering och mack som har öppet dygnet runt och med parkering även för långtradare, har den blivit ett naturligt stopp för tusentals trafikanter genom åren.

Men med den nya sträckningen av E18 kommer Hummelsta att hamna utanför trafikstråken.40 anställda har sagts upp och framtiden för näringsstället är oviss.

-Vi har erbjudits mark att bygga nytt på längs nya vägen, men det handlar tyvärr om en investering på alltför mycket pengar, Men vi kommer i alla fall inte att stänga till hösten, vi ska avvakta och se vad som händer. Kanske har trafikanterna inget emot att göra en avstickare från E 18 till oss, säger Kersti Knutsgård.

Hon är andra generationen i familjeföretaget och driver verksamheten tillsammans med sin bror. Kerstis barn arbetar också i företaget.

Även om det ännu inte satts ett definitivt datum för en nedläggning, har de 40 personerna i personalen sagt upp som en försiktighetsåtgärd.

Annons