Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker röd bil

En norskregistrerad bil är ett hett spår i polisens utredning kring dödsfallen i Arboga.
En 38-årig kvinna och hennes nio månader gamla bebis hittades döda i deras hem i måndags.

Annons

Svenska Rikskriminalen samarbetar nu med norsk polis för att hålla förhör med anhöriga till kvinnan och spädbarnet. Barnets far är skriven i Norge.

- Vi talar bland annat med det döda barnets far och andra närstående. Det är nu viktigt att få fram så många uppgifter som möjligt, säger Åsa Hedin kommunikationschef hos polisen i Västmanland.

Den röda bilen med norska plåtar som stod utanför kvinnans hus är nu högintressant .

- Polisen var väldigt intresserade av mina uppgifter, säger taxichauffören Ulf Johansson i Arboga.

Han jobbade hela helgen, och så sent som i söndags eftermiddag stod bilen kvar utanför huset där den 38-åriga kvinnan och hennes niomånaders bebis bodde.

- Jag la märke till den eftersom den stod så illa parkerad. Bilen var mindre än en V70, jag skulle tippa på att det var en Mazda eller en japanare.

Först på onsdag eftermiddag blir obduktionen klar av den 38-åriga kvinnan och hennes nio månader gamla bebis. Men rättsläkaren har redan nu gett polisen en bild av vad som hänt.

- Den kan vi tyvärr inte lufta i offentlighetens ljus just nu, säger Terje Lund, presstalesman hos polisen i Västmanland.

Är det fortfarande rubriceringen mord som gäller?- Ja.

Hur länge hade mamman och barnet legat döda då de hittades?- Det vet vi först då det preliminära obduktionsresultatet kommit, säger Åsa Hedin.

Har polisen fått många tips från allmänheten?- Ja, det har kommit en hel del och det är mycket viktigt med tips i utredningen. Vi hoppas på ännu fler uppgifter.

Har grannar i huset, där mamman och barnet hittades, förhörts?- Vi har pratat med grannar både i närmaste omgivningen och i närområdet överhuvudtaget. Polisen har haft dörrknackning.

Har någon sett något speciellt som kan ha samband?- Det är sådant jag av utredningsskäl inte kan gå in på.

Har grannarna hört något särskilt från den aktuella lägenheten?- Det är också sådant jag inte kan gå in på. Vi befinner oss i ett känsligt utredningsläge och vet ännu inte hur mor och barn avlidit, säger Åsa Hedin.

Material från polisens tekniska undersökning har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium på analys.

- De uppgifter vi får fram i förhören i Norge är också mycket viktiga för oss.

Var barnets far i Arboga i helgen?

- Det svarar jag inte på av utredningstekniska skäl.

Kvinnan har ytterligare fem barn som är mellan 4 och 21 år. Inget av barnen bor i Sverige.

I flera förhör har kvinnan tidigare berättat om pojkvännens svartsjuka och kontrollerande sätt. Enligt henne kunde hon få ett knytnävsslag i ansiktet om hon pratade med en annan man.

Mer läsning

Annons