Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt efter skottdåd

Polisen har fortfarande inte gripit någon efter gårdagskvällens dödsskjutning på en restaurang på Hisingen. Åtta människor skottskadades och två dog på platsen.

Annons

Minst två personer har dödats i samband med skottlossning på en restaurang på Hisingen i Göteborg. Åtta personer fick föras till sjukhus och polisen uppger att dödssiffran kan förväntas stiga.

Skotten avlossades inne på en restaurang på Vårväderstorget sent i går kväll. Ett ögonvittne säger till aftonbladet.se att två personer kom in på restaurangen med kalasjnikovs och började skjuta. Polisen bekräftar också att automatvapen använts vid skottlossningen.

- Det är klart att det här inte är vanlig brottslighet, det är grov brottslighet, och mycket talar för att det är gängrelaterat, säger Ulla Brehm presstalesperson vid Region Väst till TT.

En intensiv polisinsats drogs igång efter skottlossningen. Under natten har polisen tagit in 5-10 personer för förhör.

- Exakt vad de här förhören har resulterat i kan jag inte säga. Men det finns en anledning till att man hämtas in till förhör, säger Ulla Brehm som betonar att ingen är gripen för skottlossningen.

Mer läsning

Annons