Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schürrer utvisas till Tyskland

Christine Schürrer som mördade två barn i Arboga kommer att utvisas till sitt hemland Tyskland under våren uppger Kriminalvården.

Annons

Schürrer har hela tiden motsatt sig utvisningen. Till en början berodde det på att hon och hennes advokat Per-Ingvar Ekblad arbetade med en resningsansökan till Högsta domstolen (HD). I tisdags avslog HD ansökan. Varför Schürrer fortfarande inte vill tillbaka till sitt hemland vill Ekblad inte berätta.

Det finns saker som vi pratar om som jag inte kan gå in på, säger Ekblad till TT.

Han och hans klient har överklagat Kriminalvårdens beslut ända upp till regeringen som dock nyligen fastställde det.

Ekblad känner inte till vilken anstalt i Tyskland som Schürrer kommer att skickas till. Hon är bördig från Hannover i norra Tyskland.

Kriminalvårdens säkerhetschef Christer Isaksson säger att det bara återstår administrativa och byråkratiska rutiner innan Schürrer kan utvisas.

Papper ska stämplas, riskbedömning ska göras, transport ska beställas och tyskarna ska bestämma till vilket fängelse hon ska föras. Det borde inte ta särskilt lång tid, säger Isaksson till TT.

Schürrer dömdes 2009 till livstids fängelse och livstids utvisning av Svea hovrätt för två mord och ett mordförsök. Hon har genom hela processen nekat till brott, men har dömts av enhälliga domstolar.

Fakta

Den 17 mars 2008 hittades två barn och deras mamma svårt skadade i familjens hus i Arboga. Barnen avled senare på sjukhus.

Misstankarna riktades snart mot Christine Schürrer, som varit i Arboga morddagen. Hon hade tidigare haft ett förhållande med mammans nye sambo.

Schürrer dömdes den 14 oktober 2008 av Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse för mord och mordförsök. Domen fastställdes den 16 februari 2009 av Svea hovrätt.

Mer läsning

Annons