Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senaste tipset: Det kan vara unga gärningsmän

Det hetaste tipset just nu i utredningen kring mordet på en fyraårig pojke i Ljungby är att det rör sig om unga gärningsmän. Och nu kommer Riksmordkommissionen till området.

Annons

Riksmordkommissionens personal ska ansluta till utredningen under onsdagen. De kommer att tas från de åtta personer från kommissionen som nu är ute på arbete i Sverige.

- Jag skulle gissa på att vi hamnar på en numerär kring hälften av dem kanske, till att börja med, säger Anders Wretling, utredningschef på Rikskriminalpolisen.

Experter på spaningsmord

Han pekar på att kommissionen är experter på just spaningsmord och bland annat arbetar i en särskild databas. På en fråga om vad som direkt händer när de anländer till kollegorna i Kronoberg svarar Wretling:

- I normalfallet får de en föredragning om vilken kunskap som finns och vilka åtgärder de vidtagit. Sedan skulle jag gissa på att de senare, i kväll eller i morgon bitti, är och tittar på platsen.

I den grupp som tar fram gärningsmannaprofiler finns både polisiär, teknisk, medicinsk och psykologisk expertis. Även den gruppen jobbar med ärendet.

- Det kommer att ske parallellt från Stockholm, säger Wretling.

Mer läsning

Annons