Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka känslor efter Lisas död

En hel bygd försöker bearbeta chocken och känslorna efter mordet på 17-åriga Lisa Holm. Samtidigt fortsätter förhören med de tre personer som är anhållna, misstänkta för inblandning i mordet.

Annons

Under söndagen fortsätter också polisens tekniska undersökningar i området där Lisa Holms kropp hittades natten till i lördags.

- En del av dem kommer att bli klara i dag men några kommer att pågå i ytterligare ett par dagar, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Åklagaren har till på tisdag på sig att begära de tre anhållna häktade. Två män misstänks för mord och en kvinna för grovt skyddande av brottsling.

Medan det rättsliga maskineriet har sin gång försöker de boende i området att bearbeta det hemska som har hänt.

- Människor är chockade och skärrade över att det här händer på Kinnekulle, som är hjärtat i det vi håller varmt och vackert. Det tar i vår själ, säger Erik Bryskhe, pastor i Korskyrkan i Götene och aktiv i krisgruppen i Götene kommun.

- Å andra sidan kan man säga att tusentals människor har varit ute och gått i sökandet. Det oerhört starka engagemanget är ett sätt att uttrycka att vi inte accepterar det övergrepp som har skett på vår bygd.

Många har känt rädsla och osäkerhet sedan Lisa Holm försvann spårlöst under märkliga omständigheter. Att 17-åringens kropp nu är hittad är, mitt i sorgen, ändå en sorts avslut.

- Det är hemskt sorgligt, men det är bra att man har hittat en kropp. Vi hade ett fall i Mariestad för tjugo år sedan, Helena-fallet, där man aldrig hittade kroppen. Det är många som har sagt att man inte vill ha det igen, säger Erik Bryskhe.

Även poliserna som har arbetat med utredningen kring Lisa Holm har berörts svårt av det som har hänt. I ett inlägg på Facebooksidan för polisen i Östra Skaraborg skriver man:

"En stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter ut bakom ett uthus. En vitblek tekniker stirrar hålögt ut i tomma intet och en hundförare har borrat in sitt ansikte i hundens päls. Platsen är Kinnekulle och för en stund sedan har beskedet om Lisa kommit."

Nu återstår en lång tid av bearbetning av det som har hänt — inte bara för Lisas familj och vänner, utan också för alla som har berörts av mordet.

- Man ska låta känslorna finnas och inte vara rädd för dem. Och också våga låta andra se att man känner och tycker att det är jobbigt. Det är också viktigt att prata om det man känner, säger Erik Bryskhe. (TT)

Mer läsning

Annons