Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor polisinsats mot Black Cobramän i natt

Ett tjugotal medlemmar i det kriminella gänget Black Cobra kontrollerades vid en polisinsats på Klostergatan i Linköping, under lördagsnatten. Enligt polisen har några av männen kopplingar till Örebro.

Annons

Black Cobra-avdelningen i Linköping hade förstärkning från flera medlemmar runt om i Sverige under natten.

- De verkade ha någon slags styrkedemonstration, säger Torbjörn Lindqvist, biträdande vakthavande befäl vid Östergötlandspolisen.

Hyrbil från Örebro- Några av dem kom från Stockholm och några troligen från Örebro. De hade bland annat en hyrbil som är registrerad i Örebro, säger Torbjörn Lindqvist.

Vid 02.30-tiden på natten lämnade gängmedlemmarna en krog i centrala Linköping. Polispatruller från hela Östergötland kallades till platsen.

- Vi kontrollerade samtliga medlemmar på plats, och visiterade dem. De avlägsnades sedan till olika områden. Tre av dem omhändertogs och fördes till polisstationen, säger Torbjörn Lindqvist.

Letade efter vapen

Polisen genomförde kontrollen med stöd av polis paragraf 19, som tillåter polisen att göra kroppsvisitationer efter vapen, utan skälig misstanke.

- Men vi hittade ingenting olagligt på dem. Vi misstänker inte någon av dem för något brott under natten.

Männen avlägsnades sedan från platsen, tre av dem omhändertogs av polisen då de uppträtt stökigt.

Varför tror ni att de samlades i Linköping natt?

- Det är svårt att säga. De ville kanske markera sin närvaro. Det var medlemmar från olika delar av Sverige som anslutit sig.

Mer läsning

Annons