Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supporter avled efter misshandel

Den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården, som bröts strax före halvtid på grund av bråk, kommer inte att återupptas.

Annons

Matchen har avbrutits definitivt och kommer inte att återupptas. Från Djurgårdsläktarna skanderar fansen "Mördare, mördare, mördare" i riktning mot Helsingborgsanhängarna.

Natten till söndagen skadades en Djurgårdssupporter allvarligt i samband med bråk. Sent på eftermiddagen kom uppgifter om att supportern ska ha avlidit.

Premiären mellan Djurgården och Helsingborg är förstås den första avbrutna matchen i årets allsvenska.

Även förra året var Djurgården inblandat i en avbruten match, då på Stockholms stadion sedan hemmasupportrar kastat in föremål på planen när Mjällby tog ledningen med 1—0 i 37:e minuten. Mjällby tilldömdes segern med 3—0.

I juli 2011 avbröts Malmö FF—Djurgården sedan smällare kastats in på planen. Hemmalaget ledde med 1—0 när spelet bröts. Eftersom det inte gick att peka ut vilka supportrar som var skyldiga spelades matchen om, och då vann MFF med 1—0.

- Det är en sorgens dag. Det är oerhört tragiskt för den här killens familj, för fotbollen och för hela samhället egentligen, säger Jesper Jansson, sportchef i Helsingborg, till TT.

Han säger att de sportsliga följderna med en avbruten match faller helt i skuggan av tragiken.

- Det har inte varit uppe på bordet över huvud taget. Det är oerhört sekundärt just nu, säger Jansson.

TT: Vad hoppas du kommer ut utav det här?

- Att det på något sätt blir ett stort uppvaknande, för samhället, för politikerna, för fotbollen — för alla. Nu får det vara slut.

Under artikeln hittar du ett flöde med tweets och instagrambilder från Helsingborg.

(TT)

Mer läsning

Annons