Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två gripna för terrorbrott genom mord i Syrien

Två män har gripits i Göteborgsområdet misstänkta för terrormord i Syrien. Ytterligare en person är anhållen i sin frånvaro. Brotten ska ha begåtts under våren 2013.

Annons

- Två personer har under dagen gripits i Göteborgsområdet. Båda misstänks för terroristbrott genom mord i Syrien under våren 2013, säger kammaråklagare Ronnie Jacobsson till TT.

Männen, 30 respektive 32 år gamla, är svenska medborgare och bosatta i Göteborgstrakten. De var vid gripandet anhållna i sin frånvaro och är på sannolika skäl misstänkta för terroristbrott.

- Det kan finnas fler som vi behöver prata med, så jag säger inte mer just nu, säger Ronnie Jacobsson.

Vad gäller 30-åringen ska brotten ha begåtts någon gång mellan april och juli 2013.

- Jag har inte träffat min klient än, men det kommer att ske under dagen. Jag vet bara att han förnekar brott, säger advokat Hans Gaestadius, som försvarar 30-åringen.

Tillslagen, som har skett på flera platser under förmiddagen, genomfördes med stöd från Nationella insatsstyrkan och Polisregion Väst.

- Utredningen är i ett mycket känsligt skede. Vi kommer att vidta ett intensivt utredningsarbete, men det kommer att komma mer information och detaljer om brottet under rättsprocessens gång, säger Säpos presschef Sirpa Franzén.

Enligt Säpo finns det inga kopplingar till gängproblematiken i Göteborg.

Mer läsning

Annons