Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två personer häktade för kidnappning

Den 23-åriga kvinna och 26-årige man som misstänks för kidnappning av en 25-årig man har häktats, på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Annons

Rätten gick också med på åklagarens begäran om yppandeförbud. Den bestreds inte heller av försvaret.

Kvinnan såg fortsatt samlad, men allvarlig, ut när beskedet gavs. Till och från rättssalen hade hon en orange filt över huvudet.

Den 23-åriga kvinnan gjorde ett mycket lugnt och lite glatt intryck när hon kom in i rättssalen iförd grön häktesklädsel.

Kammaråklagare Lars Hedvall begärde henne häktad på sannolika skäl – den starkare misstankegraden – för människorov i Uppsala "och på andra ställen" i Sverige.

Av hänsyn till det känsliga utredningsläget yrkade Hedvall på att förhandlingen därefter skulle hållas bakom stängda dörrar och att de inblandade skulle beläggas med yppandeförbud, det vill säga att de inte får säga något om vad som sker i salen.

Försvarsadvokaten Stig Inge Andersson sade att hans klient bestrider brott.

Rättens ordförande stängde därefter dörrarna.

Tystlåtenheten gjorde att nästan inga detaljer framkom, annat än att det misstänkta människorovet ska ha ägt rum från den 28 december till den 4 januari, på en gatuadress i Uppsala ett stenkast från polishuset, samt på "andra platser" i Sverige.

Åklagaren sade exempelvis ingenting om motivet.

TT har sökt mannens försvarare.

Mer läsning

Annons