Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två poliser till sjukhus efter olycka i Helsingborg

Två polismän fördes med ambulans till sjukhuset i Helsingborgs efter att ha kört av vägen med en polisbil. Polispatrullen ryckte strax efter midnatt ut på ett larm – men missade en sväng och körde rakt ut i terrängen.

Annons

En lastbilschaufför blev vittne till en dieselstöld vid Långeberga industriområde ringde polisen, under natten mot måndag.

Tre polispatruller skickades ut - men vid korsningen Långebergavägen – Hjortshögsvägen missade en av bilarna en kurva och körde av vägen. Polismännen var vid medvetande när de fördes till lasarettet.

- De klagade på ryggsmärtor. Men jag vet inte hur allvarligt skadade de är, säger Nils-Erik Svensson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.

Vid fyratiden på natten hade en av polismännen kunnat lämna sjukhuset.

Misstänkta greps efter jakt

Två av polispatrullerna som ryckte ut vid larmet kom dock fram till brottsplatsen vid Knut Påls väg. En av patrullerna hade polishunden Enzo med sig.

- Enzo fick upp ett spår vid de kvarlämnade dieseldunkarna. Efter flera hundra meter, längs med dike och över en motorväg, kom hunden till slut i fatt två personer, säger Nils-Erik Svensson.

De båda männen, födda 1983 och 1978, greps misstänkta för dieselstöld. Polisen misstänker att männen försökt stjäla 200 liter diesel.

Under natten förhördes de båda männen inne på polisstationen.

Mer läsning

Annons