Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling startas förmördade Hao Chen

Utbytesstudenten Hao Chen hade 150 000 kronor i studieskulder när hon mördades. Nu har en insamling startats – för att hjälpa hennes fattiga föräldrar att betala skulden.

Annons

Det är snart två veckor sedan som 24-åriga Hao Chen höggs ihjäl i Brickebacken av en jämnårig utbytesstudent. I helgen kom hennes föräldrar till Örebro för att ta med kvarlevorna av dottern till hemstaden Shanghai i Kina.

– Familjen är fortfarande kvar i Sverige. Vi väntar på att försäkringsbolaget ska komma med konkreta förslag för hur kvarlevorna ska tas hem, säger John Hamben, talesman för föräldrarna och vice ordförande i Kinesiska riksförbundet.

Hao Chen hade studieskulder i Kina på motsvarande 150 000 kronor när hon mördades. Hennes förtidspensionerade mamma och hennes arbetslöse pappa hade räknat med försörjning från dottern när hennes studier var klara. Istället måste de nu betala dotterns skulder.

– Försäkringen för Hao Chen gav bara 42 800 kronor, det är alldeles för lite. Därför har vi startat en insamling för att hjälpa föräldrarna, säger John Hamben.

Insamlingen pågår till och med den 30 april. Hittills har Kinesiska förbundet fått in 25 000 kronor, och man siktar på att få in hela skulden på 150 000 kronor innan insamlingen är över.

John Hamben passar även på att tacka Örebro universitets skolledning och förvaltning.

– Hao Chens föräldrar fick höra att hon haft det bra och att hon var omtyckt. Nu hoppas jag att de kan återvända hem med lite tillförsikt.

Annons