Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barn under sju år ska inte sitta med mobiltelefoner

Annons

Jag är i chock. Spädbarn bara ett år gammalt men redan visar symtom på svåra besvär när hen inte har mobiltelefonen framför sig. Jag blev förskräckt när barnet skulle äta så sattes telefonen på med barnrelaterad film. Jag kunde inte låta bli att fråga varför barnet inte åt utan telefon. Svaret var, hen äter inte annars.

Min väninna som jag var tillsammans med är mormor till barnet, sa åt sin dotter att lägga bort telefonen. När dottern lägger undan telefonen kommer den mest fasansfulla reaktionen. Barnet blir hysterisk och slänger sig handlöst baklänges och är på väg att välta barnstolen. Då fick vi klart för oss att detta barn kan inte göra något utan en telefon framför näsan. Åker de bil, buss, äter mat, badar har hen alltid telefonen annars får de den reaktionen som vi såg, fullständigt raseri.

Jag kunde inte låta bli och säga att barnet hade abstinensbesvär. Men föräldrarna tyckte det är en bekväm barnvakt med telefonen. Vi ska då inte glömma att mamman satt själv stora delar med näsan i sin telefon. Jodå barnet hade en egen modern telefon.

Två dagar senare satt jag på akuten där det var en barnfamilj med två barn och två vuxna. Alla satt hela tiden med näsan i telefonen och ingen pratade med någon under tiden.

Mina barnbarn som är i 10-årsåldern har sämre språk än tidigare generationer, De kan inte prata en hel fullständig mening så man förstår vad de menar. Om hundra år kommer vi inte kunna prata längre om detta fortsätter. Förbjud skärmtid för barn under sju år, prata i stället.

”Mimmi tänkaren”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel