Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Begrav stridsyxan i Nora Bergsförsamling

Nora Bergsförsamling visar sig just nu inte från sin bästa sida. Det är inte ens fel när två träter. Inom ramen för verksamheten i kyrkliga och kristna organisation är denna konflikt helt motsatt budskapet: ”om någon slår dig på den högra kinden så vänd den vänstra till”.

För en utomstående utan insikt om hur det har kunnat gå så långt, är denna i pressen beskrivna brutala behandling av en anställd i kyrkans tjänst, som med stort hemlighetsmakeri blivit avstängd från sin befattning, beklämmande läsning.

Ingen har något att vinna på konflikt, allra minst Svenska kyrkan och Nora Bergsförsamling. Begrav omedelbart stridsyxan! Börja om från början, låt den goda viljan råda, börja med kraft och beslutsamhet det nya kyrkoåret med att förlåta försyndelser, se framtiden an med tillförsikt! Samförstånd föder ny energi, kraft och glädje, när alla parter kommer sams.

Gläd oss med att föregå med gott exempel. Giv oss denna gåva i juletid att vi kan samlas kring frid på jorden och till människorna en god vilja.

Det är sent på vår blodbesudlade jord när inte ens kyrkofullmäktige kan hålla en sansad dialog med sina anställda utan att skada organisationen i grunden.

Barbro Lundgren

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel