Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Dela upp Vivallaskolan i mindre enheter

Artikel 11 av 24
Sjukskrivningarna på Vivallaskolan
Visa alla artiklar

Annons

Det finns många olika varianter man kan köra för att få en skola som Vivallaskolan att fungera. Först måste viljan finnas. Sedan är det bara att välja spår och hålla i.

Förskolorna i Vivalla har gjort ett rejält lyft. Barackerna har bytts ut mot riktiga förskolor. Samarbete med skötsamma ungdomar som orkar leka med barnen och talar svenska.

Vivalla är ett stort område med många invånare som är under 16 år. Med fördel kan skolan delas upp. Bygg tre nya skolor istället för en enda jättestor där aula, matsal och idrottsanläggning är en fristående byggnad skild från övriga men som alla nyttjar. Det är lättare att hantera problem när man skalar ner och färre är inblandade. Med färre elever på varje skola blir det tydligare vilka som inte ska vara där och upptäcka problem tidigare.

F-6 på varje skola där de äldre får lära sig vara goda förebilder. Ta in en hel pensionärskår av lärare som har goda ämneskunskaper och lång vana av yrket som inger respekt både hos föräldrar som elever tillsammans med sprudlande ungdomar som orkar leka kreativt med barnen på rasterna på ett ansvarsfullt sätt.

Klart att Vivalla kan bli bäst om man satsar på det! Alla kommer vilja skicka sina barn till Vivalla.

”Vivallaland”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons