Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är något ruttet i Region Örebro län

Annons

Karlskoga På kort tid har verksamhet som drivs av regionen drabbats av plötsliga nedskärningar inom två olika områden, nedläggningen av förlossningen i Karlskoga samt uppsägningen av konstnärlig personal på Örebro länsteater. I båda fallen leder beslutet till irreparabla förluster i form av resurser och kompetens.

Båda verksamheterna har Regionen som huvudman. I båda fallen är underlaget, bakgrunden och det egentliga syftet till beslutet höljt i dunkel. Argumenten ändras vartefter fakta lyfts fram som ger ett motargument. Politiken gömmer sig bakom tjänstemännen. Ingen tar ansvar. Och ingenting händer, trots att beslutet strider mot gällande verksamhetsplan eller vallöften. Är det bara jag som ser mönstret?

Politikerna lovar i regionala planer att hela länet ska få ta del av god vård och ett brett kulturutbud. Ledande tjänstemän prioriterar annorlunda. Tandlösheten, när målen inte uppfylls eller verksamheten strider mot gällande verksamhetsplan, löper som en röd tråd genom hela organisationen. Det verkar finnas en tyst, osund överenskommelse om att hålla varandra om ryggen enligt en ordning där ingen behöver hållas ansvarig för besluten. Detta skapar ett förakt mot samhällsledning och en maktlöshet som länsmedborgare. Hur ska man påverka hur regionens medel fördelas?

Om det luktar unket när man bryter upp en golvbräda ska man ta reda på orsaken. Det som är ruttet ska rivas bort innan man fortsätter lappa och laga. Är det kanske dags för en totalrenovering av Region Örebro?

”Fundersam länsbo”

Karlskoga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel